سؤال طراحی اپلیکیشن فروشگاهی چیست؟ اغلب از سوی افرادی که کمی با فضای گسترده وب و تغییر و تحولات آن آشنایی دارند، پرسیده میشود. برای پاسخ به این پرسش باید آن را فروشگاهی در بستر آنلاین دانست که همانند مراکز خریدوفروش سنتی خدماتی در حوزه عرضه کالا ارائه میدهد. ولی عرصه فعالیتش اینترنت و دادوستدهای آنلاین است.
حال اپلیکیشنی که قرار است بر پایه چنین فروشگاهی طراحیشده و فعالیت خود را بر این مبنا پایهریزی نماید، بانام اپلیکیشن فروشگاهی شناخته میشود. این اپلیکیشنهای بر پلتفرمها مختلف پایهریزی شده و توانایی ارائه خدمات آنلاین مختلفی را به مشتریان کسب و کارها دارند. ولی مهمترین این خدمات دسترسی شبانهروزی و امکان ثبت سفارش بدون محدودیت زمان و مکان است.
آشنایی با انواع مختلف اپلیکیشن فروشگاهی:
اپلیکیشن فروشگاهی برحسب آنکه بر روی چه پلتفرمی اجرا میشود، دارای انواع مختلفی است. بدین ترتیب انواع اپلیکیشن فروشگاهی را میتوان بر مبنای وب، اندروید، IOS و چند پلتفرمی دایر نمود و به خدمت گرفت.
-
اپلیکیشن فروشگاهی تحت وب:
اپلیکیشن فروشگاهی تحت وب بر روی سرور نصب و در دسترس کاربران بهمحض اتصال به اینترنت و مرورگر قرار میگیرند. بهروزرسانی خودکار، عدم نیاز به سیستمعامل، ریسپانسیو بودن و عدم اشغال فضای حافظه از مهمترین مزایای این اپلیکیشنها بهحساب میآیند.
-
اپلیکیشن فروشگاهی تحت اندروید و IOS:
با ورد زبانهای برنامهنویسی قدرتمندی مانند دارت، فلاتر و ریکت نیتیو امروزه اپلیکیشنها قادر هستند، بر روی هر دو سیستمعامل اندروید و IOS اجراشده و خدمات خوب خود را ارائه نمایند. ولی درگذشته باید مدیران مشاغل یک سیستمعامل را انتخاب و از طراح میخواستن تا اپلیکیشن آنها را بر روی آن پیادهسازی نمایند. در صورت نیاز به دو سیستمعامل نیز باید کدنویسیها مجدداً اجرا میشد.
اهداف طراحی اپلیکیشن فروشگاهی چیست؟
برای آنکه بهطور دقیق مشخص کنیم، اهداف طراحی اپلیکیشن فروشگاهی چیست؟ باید این موضوع را از دو دیدگاه موردبررسی قرار دهیم. یک دیدگاه مشتری و نیازهای وی را در نظر گرفته و دیدگاه بعدی فروشندگان و صاحبان کسبوکارهای را مورد هدف قرار میدهد.
دسترسی سریعتر به خدمات، حذف محدودیتهای مکانی، دستیابی به طیف وسیعی کالاها، امکان مقایسه سادهتر و اطلاع سریعتر از تخفیفها و بنها از اهداف طراحی اپلیکیشن فروشگاهی برای مشتریان بهحساب میآید. ولی افزایش سود، ارتقا سطح آمار خرید، معرفی محصولات، ارائه روشهای ارتباطی جدید و عرضه فضایی کاربر پسندتر برای فروش از اهداف طراحی اپلیکیشن فروشگاهی برای مدیران مشاغل است.
مراحل طراحی اپلیکیشن فروشگاهی چیست؟
برای آنکه بهترین برنامه و کارآمدترین آن را به کسب و کارها ارائه دهیم، طراحان میکوشند تا مراحل مختلفی را بهصورت سلسله مراتبی طی کنند. ولی بهراستی مراحل مختلف طراحی اپلیکیشن فروشگاهی چیست؟ که تا این حد توانسته در پیشبرد استراتژیهای تجارتهای آنلاین موفق ظاهر شود.
- مرحله اول: تحلیل و آنالیز مزیتهای ایده اپلیکیشن موجود نسبت به رقبا باهدف سرعت بخشیدن به رشد و پیشرفت برنامه
- مرحله دوم: طراحی اتود اولیه رابط کاربری و تجربه کاربری بهمنظور پیکرتراشی ظاهر اپلیکیشن
- مرحله سوم: معماری فنی متناسب با پروژه و فرایندهای اجرایی و ساختار دادههای برنامه
- مرحله چهارم: آغاز فرایند کدنویسیها برای فازهای مختلف اپلیکیشن بر اساس مستندات گروه فنی
- مرحله پنجم: کشف ایرادات، عیبیابی و رفع باکهای امنیتی و آزمودن مرحلهبهمرحله برنامه
ضرورتهای طراحی اپلیکیشن فروشگاهی چیست؟
دنیا در حال تحول بوده و ما توانایی مهار آن را نداریم. حضور فراوان افراد در فضای آنلاین و علاقه روزافزون آنها برای انجام امور زندگی در چنین فضایی، نمونه بارز این موضوع است.
در این راستا مشاغلی که با این تغییرات تکنولوژی همراستا میشوند، برنده این بازی خواهند بود. بدین ترتیب اگر قرار باشد از ضرورتهای طراحی اپلیکیشن فروشگاهی پرده برداریم به این موارد مهم برمیخوریم که قابلتأمل هستند.
-
دسترسی به مقیاسهای وسیعتر:
بدون دسترسی به مقیاسهایی وسیعتر درفروش، کسب درآمدهای راضیکننده در دنیای پررقابت امروزی محال است. این امر باوجود برندهای تجاری عظیم و رکودهای شدید اقتصادی با شدت بیشتری خود را نشان میدهد. پس بهتر است، از فضای وسیعی که فروشگاههای آنلاین برای کسب مشتری در اختیار قرار میدهند، بهرهمند شده و به چند مشتری محدود فروشهای سنتی اکتفا نکنیم.
-
رفع محدودیتهای زمانی و مکانی:
بسیاری از خریداران به دلیل بیماری، مشغلههای کاری و مسافت طولانی، نیازهای خود را نادیده گرفته و به فروشگاههای سنتی برای خرید مراجعه نمیکنند. در این حالت با در اختیار قرار دادن یک اپلیکیشن کارآمد و پاسخگو میتوان کمک بزرگی به این افراد کرد و آنها را برای حذف محدودیتهای مکانی و زمانی یاری رساند.
-
اعتمادسازی عمیقتر:
یکی دیگر از ضرورتهای استفاده از اپلیکیشن فروشگاهی دستیابی به یک ترفند عالی در اعتمادسازی برای مشتریان است. در روشهای قدیمی و کم بازده در طی سالهای متوالی مشاغل میتوانستند، برای حداکثر 50 تا 100 نفر از مشتریانشان معتمد و قابلاعتماد شوند. ولی فضای اپلیکیشنها این فرصت را ایجاد نموده که برای مشتریان فرامرزی نیز اعتمادسازی کنید.
-
برقراری ارتباط مستقیم:
با احداث یک اپلیکیشن ازاینپس شما با تکتک مشتریان خود در ارتباطی مستقیم اما با ماهیتی غیر فیزیکی و برگرفته از ساختاری بر مبنای آنلاین و مجازی هستید.
ولی هدف از این ارتباط در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی چیست؟ برای توضیح آن باید گفت، بدون تقبل زحمت رفتوآمد، در هر ساعت از شبانهروز کاربران به شما متصل شده و در مورد موجودی، کیفیت محصولات و نیازهایشان تبادل اطلاعات میکنند. بدین ترتیب در سایه دیجیتالی شدن کسبوکارتان، حرکت به سمت ارتباطی بیواسطه شدنی است.
-
ارائه پشتیبانی و خدمات پس از فروش:
شما در اپلیکیشن خود قادر هستید، هر نوع پشتیبانی انحصاری که تمایل دارید در اختیار مشتریان خود قرار دهید. بدین ترتیب امید، میل و رغبت آنها را برای یک حضور موفق در فروشگاهتان افزایش دهید. خدمات پس از فروش نیز قوت قلبی است که نباید از کنار آن با بیتوجهی گذر نمود.
کسبوکارهای نیازمند به طراحی اپلیکیشن فروشگاهی:
فرقی نمیکند، حوزه فعالیت شما در چه صنفی قرار میگیرد، تمامی صاحبان لوازم الکتریکی (صوتی ـ تصویری، موبایل، لپتاپ)، مشاغل مربوط به مواد غذایی (رستوران، مارکت، قنادی)، حرفههای وابسته به پوشاک (خیاطان، فروشندگان پارچه و البسه) و هر شغلی که تصور نمایید;
میتوانند صاحب یک اپلیکیشن فروشگاهی قدرتمند منحصربهفرد شوند. بدین ترتیب برای آنکه مشخص شود، برای چنین مشاغلی خدمات طراحی اپلیکیشن فروشگاهی چیست؟ باید به شناختهتر شدن برند، صرفهجویی در زمان مشتریان، کاهش هزینههای احداث فروشگاه سنتی و ارائه تبلیغاتی ماندگارتر اشاره نمود.
مزایای طراحی اپلیکیشن فروشگاهی برای کسب و کارها:
برای آنکه بدانید، مزایای طراحی اپلیکیشن فروشگاهی چیست؟ باید به قابلیتهای این سامانه بیشتر بپردازیم. سرعتبالای پاسخگویی به مشتریان، امکان جستجوی حرفهای، طراحی منحصربهفرد و متناسب با نیاز کسب و کارها از مهمترین این مزایا به شمار میرود.
البته اگر از شرکتهای حرفهای طراحی کمک بگیرید، آنها توانایی افزودن امکانات جذاب و محبوب دیگری مانند ارتقا به چند فروشندگی، ارائه گزارش فروش، اتصال به سایت، دستهبندی بدون محدودیت و امکان توسعه در آینده را نیز در اپلیکیشن شما لحاظ خواهند کرد.
ویژگیهای قابلتحسین یک شرکت طراحی اپلیکیشن فروشگاهی:
برای آنکه بدانید، ویژگیهای یک شرکت متخصص طراحی اپلیکیشن فروشگاهی چیست؟ باید این ویژگیها را در قالب تواناییهای گسترده این مجموعهها بیان نماییم. درواقع این شرکتها ویژگیهای تحسینبرانگیز خود را مدیون مهندسان کدنویس و طراح توانمندی هستند که با همکاری یکدیگر میتوانند، اپلیکیشنهای کاربردی را متولد سازند. در ادامه بیشتر از این ویژگیها سخن میگوییم.
-
اولین ویژگی: طراحی اپلیکیشنها چند پلتفرمی
طراحی اپلیکیشنهای قابلاجرا در تمامی سیستمعاملها (چند پلتفرمی) و در تمامی دستگاهها (ریسپانسیو) یک فعالیت عظیم و مهندسیشده است که فقط از عهده شرکتهای کاردان و دارای تخصص بالا با ویژگیهایی متمایز برمیآید.
-
دومین ویژگی: تجزیهوتحلیل رفتار کاربران
دومین رسالتی که شرکتهای طراحی موفق برای خود در نظر دارند، تجزیهوتحلیل رفتار کاربران و سپس ارائه ایدههای نوآورانه باهدف جذب حداکثری کاربران است. این شگرد رمز موفقیت این شرکتها و تمهیدی عالی برای موفقیت مشتریان آنها است.
-
سومین ویژگی: طراحی و پیادهسازی ساده
کاربران در طراحیهای گنگ و نامفهوم گرفتار کجفهمی میشوند، بنابراین طراحی موفق آمیز است که در عین کمال، سادگی را نیز سرلوحه خود قرار داده باشد. طراحان متخصص بهخوبی میدانند تا چگونه اپلیکیشنهایی بهینه، حرفهای و کاربرپسند را تولید نمایند.
-
چهارمین ویژگی: توجه به بهروزرسانی
انجام بهروزرسانیهای مستمر، درواقع افزایش امنیت، ارتقا سرعت، رفع مشکلات احتمالی و آپدیت هسته سیستم نرمافزاری با فناوریهای روز را به دنبال دارد. بدین ترتیب نمیتوان از چنین مزیت بزرگی بهراحتی گذر نمود و آن را جزء خدمات شرکتهای طراحی قدرتمند ندانست.
-
پنجمین ویژگی: سرعتبالا
نگران سرعت اپلیکیشن خود نیز نباشید، چراکه متخصصان طراحی این سامانهها از هر شخص دیگری بهضرورت سرعت در دنیای پرشتاب امروزی واقف هستند و در حد توان میکوشند تا اپلیکیشنهایی با بالاترین سرعت را در اختیار مشتریان خود قرار دهند. پس توجه به ارائه سرعت حداکثری اپلیکیشنها نیز از ویژگیها بارز این شرکتها است.
بخش مهم در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی چیست؟
باید قبول کرد، طراحی اپلیکیشن فروشگاهی بهتنهایی نمیتواند به کسبوکار شما کمک کند. چراکه که اغلب کاربران در هنگام استفاده از برنامههای خرید آنلاین با مشکلاتی مواجه میشوند.
این بدان معناست که فقط داشتن برنامه بهطور خودکار کسبوکار شمارا تقویت نمیکند. پیروزی در فروشگاه آنلاین، بیش از هر صنعت دیگری نیازمند طراحی دقیق و سنجیده کارآمد UX است.
این بدان معناست که اگر کاربران در حین استفاده از برنامه احساس رضایت نداشته باشند، استفاده از برنامه را متوقف میکنند. بدین ترتیب تعداد بازدیدها کاهشیافته و برنامه توانایی خود را در پاسخگویی اساسی به نیازهای کسبوکار شمارا از دست میدهد.
ازاینرو، برای حفظ کاربران فعلی و به دست آوردن کاربران جدید، بسیار مهم است که برنامه را برای مشتریان خود کاربردی کنید.
به همین دلیل، مهم است که روی یک رابط کاربری و تجربه کاربری خوب برای اپلیکیشن فروشگاهیتان سرمایهگذاری نمایید. هدف از UX خوب برای یک اپلیکیشن فروشگاهی، کمک به کاربران برای سادهسازی استفاده از این برنامه و ارائه خدمات فروش عالی، کارآمد و قابلدسترس برای آنها است.
نکات مهم در طراحی UX اپلیکیشن فروشگاهی باهدف بهبود فروش:
علیرغم اینکه نوع و کیفیت UX اپلیکیشن شما به صنعتی که در آن فعالیت میکنید و هویت برند شما بستگی دارد. برخی از نکات طراحی UX وجود دارد که با توجه به آنها میتوان بر کارآمدی طراحی اپلیکیشن فروشگاهی افزود. در ادامه به بررسی مهمترین این نکات میپردازیم.
ادغام مفاهیم UX در رابط کاربری مناسب:
بهطور خلاصه، یک طراحی شگفتانگیز نتیجه فرآیند توسعه طراحی UX میباشد. ولی مهم است در پیادهسازی UX ارتباط آن را با رابط کاربری که مجموعهای از المانهای مناسب مانند رنگبندی، عناصر، شکل و… بوده، از دست ندهید.
رابط کاربری بخش مهمی از هر اپلیکیشن فروشگاهی است، بنابراین، شروع ساخت پروژه با استفاده از عناصر تأثیرگذار بر UX ازجمله ایده طراحی محصول، تحقیقات کاربر و رقبا، نقشهبرداری از سفر مشتری و توجه به بهترین طراحی مناسب برای آن مهم به نظر میرسد.
ولی UI و UX باید بهطور پیوستهکار کنند تا اطمینان حاصل شود که کاربر در کنار برنامه شما لحظات خوشایندی را سپری میکند. بدین ترتیب باوجوداینکه UX ستون فقرات یک طراحی خارقالعاده است، اما فراموش نکنید که باید آن را متناسب با رابط کاربری پیادهسازی کنید.
سازگاری ترکیبهای رنگی:
در انتخاب رنگها دقت کنید، آنها قدرت این رادارند که تعامل و تبدیل کاربران شمارا افزایش یا کاهش دهند. اطمینان حاصل کنید که ترکیب رنگ برنامه شما در صفحات مختلف با یکدیگر مطابقت دارد.
در مورد سایهها و گرادیانها، آنها ابزارهای مؤثری برای ایجاد فضای مناسب هستند، اما از آنها در UI/UX خود بیشازحد استفاده نکنید. همچنین قبل از استفاده از هر رنگ در طراحی محصول خود، درباره تأثیر روانی آن بیشتر بدانید.
تجربه زیباییشناسی مطابق با بهترین شیوههای طراحی موبایل،
در زمان طراحی اپلیکیشن فروشگاهی، باید بررسی کنید که طراحی شما در هر دو نسخه سیستمعامل اندروید و iOS مطابقت داشته باشد.
بدون قرار دادن این قوانین در ستون فقرات رابط کاربری خود، نمیتوانید به تجربه کاربری مناسبی از هیچ برنامهای، دستیابید.
آنچه از دیدگاه راهنمای طراحی متریال و رابط کاربری باید به آن اهمیت دهید، ایجاد یک تجربه کاربری مینیمالیستی مبتنی بر زیباییشناسی است.
معماری محصول همسو با چیدمان، جهتیابی، گروهبندی اشکال، استفاده از الگوهای طراحی مانند جستوجو، فیلتر کردن مناسب برای هر سیستمعامل و توجه به برندینگ در اپلیکیشن خود از این نکات مهم هستند.
دسترسی آسان تحت 3 کلیک:
هنگام توسعه UX برنامه خود، اطمینان حاصل کنید که برای دسترسی به هر یک از محصولاتی که مشتریان قصد خرید آن رادارند، بیش از 3 ضربه فاصله وجود ندارد.
بهعبارتدیگر کاربران باید فقط 3 کلیک از محصولی که میخواهند، بخرند فاصله داشته باشند.
اندازه صفحه و مشکلات خوانایی:
اندازه کوچک صفحهنمایش دستگاههای تلفن همراه همیشه یک چالش بزرگ در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی بوده است. توسط موسسه Baymard اعلامشده که بیش از 61 درصد از کاربران تلفن همراه اغلب از دسکتاپ خود برای تکمیل خریدهایی که با تلفن انجام دادهاند، استفاده میکنند.
این به دلیل استرسی است که یک صفحهنمایش کوچک القا میکند. کاربران تلفن همراه در زمان خرید باید توضیحات محصول و جزئیات آن را بخوانند.
دستیابی به حداکثر خوانایی محتوای موجود در صفحهها و بررسی تمامی بخشها مشکلات زیادی را برای رؤیت عناصر طراحی ایجاد میکند که در زمان ساخت برنامه باید موردتوجه قرار گیرد.
انیمیشنها و تصاویر:
به خاطر داشته باشید که هر آلمان طراحی باید عملکرد بهینهای داشته باشد. با توجه به محدودیتهای صفحهنمایش موبایل، استفاده از طراحی انیمیشنی برای برخی عملکردهای دوگانه منطقیتر به نظر میرسد.
اگر کاربردی و طبیعی است، از انیمیشن استفاده کنید که کاربران را راهنمایی کرده و آنها را برای انجام عمل موردنظر درگیر میکند و UX را شفافتر میسازد. ببینید چگونه این نوع انیمیشنها میتوانند، چند کارکرد داشته و بیشازحد اپلیکیشنهای فروشگاهی با آیتمهای متعدد را سنگین نکنند.
ناوبری قابلمشاهده و بصری UX:
همانطور که قبلاً گفتهایم، بدون یک رابط کاربری قوی نمیتوانید به UX کامل دست پیدا کنید. بهخصوص در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی که رابط کاربری و UX ارتباط نزدیکتری باهم دارند.
دقت نمایید، در تلفن همراه، کاربران ماوس یا صفحه کلیدی برای پیمایش و انجام اقدامات دلخواه ندارند. بدین ترتیب این نکته را در نظر داشته باشید و ناوبری را در خرید خود بسیار واضح و روان بسازید.
علائم و اشیایی را قرار دهید که استفاده از برنامه را آسان میکنند و به کاربران کمک کرده تا همه عملکردهای برنامه را در حداکثر کیفی مشاهده نمایند.
فرم ثبتنام UX:
دسترسی و پر کردن فرمهای ثبتنام را آسان کنید. میتوانید پیشنهادات خودکار و ویژگیهای تکمیل خودکار و تشخیص خودکار فرمهای دارای خطا را اضافه کنید.
این موارد در تلفن همراه بسیار کاربردی هستند و UX برنامه را بهبود میبخشند، بهخصوص زمانی که کاربران دوست ندارند، برای خرید چیزی ثبتنام کنند.
طراحی آسان حساب کاربری:
اگر برنامه فروشگاهی شما یک حساب کاربری یا ثبت نمایه برای کاربران دارد، مطمئن شوید که این قابلیتها همه ویژگیهای موردنیاز برای خرید رادارند.
برنامهای که UX سادهای از مدیریت حساب کاربری دارد و قابلیتهایی مانند امکان تغییر دفعات تحویل یا گزینههای عضویت، تعویض انواع فیلد، اضافه کردن محصولات دلخواه و پیگیری سفارشهای ثبتی و امکان بررسی ارسال سفارشهای مشتریان را ارائه میدهد، گزینهای مناسبتر است.
پس سادگی استفاده و ارائه دادههای واضح از جزئیات حساب و فروشگاه، تجربه خرید را بهبود میبخشد و هرگونه ابهام را در ذهن بازدیدکننده از بین میبرد.
UX استثنایی برای نتایج جستجو:
مطمئن شوید که تجربه جستجوی درونبرنامه به فرآیند فروش آنلاین کمک میکند. امروزه حدود 40 درصد از مشتریان از دستیارهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای جستجوی یک محصول موردنیاز استفاده میکنند؛ بنابراین، از آن بهعنوان ارتقا حرفهای خود استفاده کنید.
از فناوری تشخیص صدا مانند آمازون الکسا برای ارائه پاسخ به کاربران در جستجوی صوتی کمک بگیرید. همین داستان در مورد جستجوی تصویر نیز صدق میکند. میتوانید از فناوری تشخیص تصویر استفاده کرده و نتایج را در جستجوی تصویر در برنامه خود نشان دهید.
درحالیکه جستجوی معمولی در اپلیکیشنهای خرید، نتایج جستجو را بر اساس تاریخچه پروفایل کاربر شخصیسازی میکند و قابلیت جستجوی پیشبینی کننده را در اختیار کاربر قرار میدهد. جستجو بر اساس دستیارهای مبتنی بر هوش مصنوعی باعث میشوند که تمرکزتان از فرآیند تراکنش دور نشده و کاربران بیشتر درگیر و علاقهمند شده و UX اپلیکیشن در دسترستر گردد.
طراحی فیلتر تجاری:
فیلتر افقی امروزه بسیار محبوب شده است. این مزیت بیشتر در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی کاربرد دارد، زیرا بیشتر انسانمحور و انعطافپذیر است.
این نوع فیلتر کردن به کاربر این امکان را میدهد که از عرض تمام صفحه استفاده کرده و در حین پیمایش فیلترها را مشاهده کند. از دیدگاه رابط کاربری، کاربران میتوانند از عناصر مختلفی مانند لغزنده، جداول، پاراگرافها استفاده کنند که این امر UX گستردهتری را ایجاد میکند.
فرم توضیحات محصول:
این برنامه باید بتواند بهطور مؤثر (بدون جزئیات زیاد، اما درعینحال قابلنمایش) محصول در حال فروش را توصیف کند.;
جزئیات مربوط به فرمهای موجود برای انتخاب، تنوع رنگها، اندازه و سایر جزئیات باید نشان داده شود تا UX کیفیت یابد.
بزرگنمایی تصویر محصول:
این کاملاً یک ترفند معمولی اما مهم بوده و تعجبآور است که تعداد زیادی از فروشگاهها به این مزیت توجه نکردهاند. آمار نشان میدهد که بیش از 40 درصد از برنامههای طراحیشده فروشگاهی از قابلیت زوم محصولات پشتیبانی نمیکنند.
بااینحال، توانایی بزرگنمایی تصاویر قطعاً به مشتریان در تصمیمگیری قطعی در مورد خرید یا عدم خرید کمک میکند. چراکه این ویژگی به بازرسی مناسب محصول و به رفع کنجکاوهای موجود میانجامد.
بدین ترتیب این نشان میدهد که پشتیبانی از حرکات زوم تصویر محصول در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی یک مؤلفه اساسی است.
ویژگیهای فهرست خواستهها یا ذخیره:
ارائه ویژگی «ذخیره» برای سبد خرید باعث میشود، مشتریان شما بدون وقفه به خرید بپردازند.
همچنین میتوانید گزینهای ایجاد کنید که به خریداران اجازه دهد، ایمیلها یا اعلانهای سفارشی مربوط به همه موارد ذخیرهشده خود را دریافت کنند. همچنین میتوانید، یادآوریهایی درباره خریدهای ناتمام در پسزمینه دستگاه تلفن همراه قرار دهید.
کاهش دردسرهای فرآیند پرداخت:
اگر میخواهید مشتریان خود را درست قبل از خرید از دست ندهید، جریان پرداخت و فرآیند پرداخت فروشگاه خود را ساده کنید.
گزینههایی مانند پرداخت از طریق Google pay یا Apple pay تجربه کاربر را بسیار بهبود میبخشند.
یکی دیگر از ویژگیهای برنامه فروشگاهی که به خرید موفق کاربران کمک میکند، این است که بتوانند کارتهای بانکی خود را برای پرداخت سریعتر اسکن کنند.
پیادهسازی راهیابی و ناوبری UX:
با یکپارچهسازی GPS و نقشه به کاربران کمک میکنید، فروشگاههای محلی شمارا پیدا کنند، فروشگاههایی که نزدیک به آنها است.
حتی میتوانید جلوتر بروید و برخی از ویژگیهای دیگر را که UX برنامه را ساده میکنند، پیادهسازی کنید.
برخی از ویژگیها مانند فهرست کردن مکانها با جزئیاتی آدرس فروشگاه و ساعات کاری، مرتبسازی بر اساس نزدیکی، نمایش مسافت و نقشه مسیرهای رانندگی را نیز میتوانید، اجرا کنید.
تجربه کاربری خرید مبتنی بر VR:
فنآوریهای واقعیت مجازی تأثیر مثبتی داشته و در صورت استفاده در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی، UX جذابی را ایجاد میکند.
ادغام VR/AR به کاربران کمک نموده تا محصولات را از طریق دوربین دستگاه خود مانند زندگی واقعی مشاهده کنند.;
اگر بتوانید لباسها را بهصورت مجازی بپوشید و ببینید که چگونه به نظر میرسند یا ببینید آیا مبلمان جدید با فضای داخلی اتاق شما مطابقت دارد یا خیر و قبل از خرید آن را با برنامه VR بررسی کنید، عالی است.
از طرفی چنین نوآوریهایی میتوانند، نیاز رفتن به فروشگاه آفلاین را کاملاً از میان بردارند.
افزودن ویژگیهای رتبهبندی و نظرات:
ویژگیهایی مانند امکان رتبهبندی، بررسی و مشخصسازی خریدهای پرفروش، UX فروشگاهی را تکمیل کرده و سفر مشتری را سادهتر میسازند، زیرابه تصمیمگیری خرید کمک میکنند.
مزایای بهبود UX در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی:
توجه نمایید که فهرست کاملی از تمام نکات مهم در طراحی UX اپلیکیشنهای فروشگاهی وجود ندارد؛ چراکه تعداد آنها محدود نیست.
موارد ذکرشده فقط چند نمونه است که میتوانید ویژگیهای جدید UX را برای مورد خود آزمایش کنید. ولی شما بهعنوان هر صاحب کسبوکار باید درک روشنی از اهمیت UX در مشاغل آنلاین داشته باشید.
توجه نمایید که بهبود تجربه اپلیکیشن خرید و متناسب کردن آن با نیازهای کاربران، درصورتیکه بهدرستی انجام شود، مزایای قابلتوجهی برای کسبوکار شما به همراه خواهد داشت.
افزایش تعداد کاربران:
اینیک واقعیت ثابتشده است که پس از یک تجربه بد در خرید درون برنامهای، مشتریان نهتنها از استفاده مجدد برنامه منصرف میشوند;
بلکه حتی اعتماد آنها به برند نیز به طرز عجیبی کاهش مییابد. بدین ترتیب با اعتماد میتوان گفت یک تجربه خرید خوب نرخ استفاده از برنامه را در میان کاربران افزایش میدهد.
افزایش تعامل کاربران و وفاداری آنها:
ارائه تجربه کاربری شخصیسازیشده چه در طراحی و چه در محتوا، تمام معیارهای تعامل برنامه را افزایش میدهد. بهعنوانمثال، برنامه DSC بهگونهای طراحیشده که کاربران را با ویژگیهایی مانند محتوای اصلی، کارتهای هدیه، اعلان تخفیف و برخی المانهای دیگر درگیر میسازد. چنین سفارشیسازی UX باعث افزایش تعامل و حفظ کاربران در برنامه میشود.
ارتقا نام تجاری و اعتبار برند:
هنگامیکه مشتریان شروع به درک یک تجربه کاربری عالی با برنامه شما میکنند. اعتمادشان نسبت به برند شما به ناخواسته افزایش مییابد.
در این حالت میتوانید از بازاریابی ارگانیک ایجادشده لذت ببرید، زیرا مشتریان بهطور طبیعی برنامه شمارا به سایر دوستان و اقوام خود توصیه کنند.
افزایش سود مالی:
افزایش سود مالی نیز یکی دیگر از مزایای توجه به UX در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی است. ولی درنهایت بدانید، یک راهحل کلی برای ترسیم UX مناسب برای اپلیکیشن فروشگاهی وجود ندارد.
ولی دستورالعملهای اصلی برای یافتن طراحی UX منحصربهفرد و خوب موجود است. این دستورالعملها در تمام موارد ذکرشده در بالا گنجاندهشده است، اگر آنها را دنبال کنید، حداقل چالشها را در طراحی UX خواهید داشت.
نکته مهم:
به خاطر داشته باشید که بهبود UX یک فرآیند مستمر است، زیرا شما باید همیشه به تکنیکهای جدید موفقیت UX اپلیکیشن فروشگاهی خود توجه داشته باشید تا با روند سریعی روبهپیشرفت حرکت کنید.
فراموش نکنید که تجزیهوتحلیل برنامه و رفتار کاربران را مرور کرده تا نقاط ضعف برنامه را بفهمید و آنها را از طریق تستهای مختلف برطرف نمایید.
مراحل برنامهریزی طراحی UI/UX اپلیکیشن فروشگاهی چیست؟
مراحل طراحی UX/UI معمولاً با مراحل طراحی کلی اپلیکیشن مطابقت دارد. همهچیز با مرحله کشف و بررسی شرایط موجود شروع میشود.
بدین ترتیب تیم طراحی شما نظرسنجی بازار، تحقیقات کاربر و تجزیهوتحلیل رقبا را انجام میدهد. پس شما باید در طراحی UX/UI معمولاً این مراحل را دنبال کنید:
- شناسایی محصولات، خدمات و مشتریان خود.
- انتخاب تیم توسعه با توجه به پلتفرم انتخابیتان.
- مقایسه سازندگان UX/UI و گزینش بهترین مورد.
- انتخاب مناسبترین پلتفرم میزبانی UX/UI.
- شناسایی صفحات و قابلیتهای موردنیاز.
- تست UX/UI و ارائه آن.
نحوه طراحی رابط کاربری (UI) موفق در اپلیکیشنهای فروشگاهی:
تولید رابط کاربری قوی در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی در سالهای اخیر دستخوش دگرگونی قابلتوجهی شده است. درگذشته، برخی از رابطهای کاربری اپلیکیشنها اغلب درهم و پیچیده بودند و عناصر مختلف زیادی توجه کاربر را منحرف میساخت.
ولی امروزه به سمت رابطهای کاربری برنامههای مینیمالیستی و سادهتر گرایش پیداکردهایم که پیمایش و استفاده از آنها آسانتر است.
در این راهنما به شما نشان خواهیم داد که چگونه با ادامه پیشرفت فناوری، بهاحتمالزیاد شاهد پیشرفتهای هیجانانگیز و خلاقانهتر در این زمینه خواهیم بود و چگونه طراحی رابط کاربری اپلیکیشنها به تکامل و بهبود ادامه خواهد داد.
انجام تحقیقات اصولیتر:
انجام تحقیقات یک گام اساسی در فرآیند ایجاد رابط کاربری برنامه است. تحقیقات کاربر شامل جمعآوری اطلاعات و بازخورد از کاربران واقعی، بهمنظور درک بهتر نیازها، ترجیحات و رفتار آنها است.
سپس میتوان از این اطلاعات برای طراحی رابط کاربری برنامه استفاده کرد و اطمینان حاصل نمود که پیمایش و استفاده از آن آسان است و تجربه کاربری مثبت و لذت بخشی را ارائه میدهد.
چندین مرحله در انجام تحقیقات کاربر برای طراحی رابط کاربری برنامه وجود دارد. اولین قدم این است که مخاطبان هدف برنامه را شناسایی کنید و درک روشنی از نیازها و ترجیحات آنها بیابید.
این را میتوان از طریق روشهای مختلفی مانند نظرسنجی، مصاحبه، گروههای متمرکز و تحقیق آنلاین انجام داد. هدف جمعآوری هر چه بیشتر اطلاعات در مورد مخاطب هدف است تا نیازها و ترجیحات آنها بهتر درک شود.
ایجاد پرسونای کاربر:
گام بعدی در انجام تحقیقات، ایجاد مجموعهای از شخصیتهای کاربر است که شخصیتهای خیالی هستند که نشاندهنده انواع مختلف کاربرانی بوده که برنامه برای آنها در نظر گرفتهشده است.
این شخصیتها باید بر اساس اطلاعات جمعآوریشده در مرحله تحقیق بوده و باید شامل جزئیاتی مانند سن، شغل، علایق و اهداف آنها باشد.
ساخت داستانهای کاربر
هنگامیکه پرسونای کاربر ایجاد شد، گام بعدی ایجاد مجموعهای از داستانهای کاربر است که شرحی از نحوه تعامل پرسونا با برنامه در موقعیتهای مختلف میباشد.
این سناریوها باید بر اساس اطلاعات جمعآوریشده در مرحله تحقیق ارائه شوند و شامل جزئیاتی مانند اهداف کاربر، وظایفی که باید انجام دهند و هرگونه چالش یا مانعی که ممکن است با آن مواجه شوند، خواهد بود.
جمعآوری بازخورد از کاربران واقعی:
مرحله نهایی در انجام تحقیقات کاربر، جمعآوری بازخورد از کاربران واقعی است. این را میتوان از طریق روشهای مختلفی مانند تست قابلیت آزمایشی، مصاحبه با کاربر و نظرسنجی آنلاین انجام داد.
هدف جمعآوری هرچه بیشتر اطلاعات از کاربران واقعی، بهمنظور شناسایی هرگونه مشکل در رابط کاربری برنامه و امکان انجام هرگونه بهبودهای لازم است.
بهطورکلی، انجام تحقیقات کاربر یک گام اساسی در فرآیند ایجاد رابط کاربری موفق محسوب میشود. با جمعآوری اطلاعات و بازخورد از کاربران واقعی، طراحان رابط کاربری اپلیکیشن میتوانند، رابطهایی ایجاد کنند که پیمایش و استفاده از آن آسان باشد و تجربه کاربری مثبت و لذتبخشی را ارائه دهد.
چگونه ایجاد یک تجربه طراحی UI پیوسته و جذاب:
ایجاد یک طراحی رابط کاربری سازگار و جذاب، مستلزم توجه به جزئیات و درک عمیق مخاطبان در زمان طراحی اپلیکیشن فروشگاهی موردنظر است.
طراحی باید ازنظر بصری جذاب و بهراحتی قابل پیمایش بوده و دارای تعاملات بصری و پیامرسانی واضح باشد. ب
رای ایجاد یک تجربه طراحی موفق، مهم است که مجموعهای از دستورالعملهای طراحی ایجاد کنید و در سراسر برنامه به آنها پایبند باشید. این میتواند شامل استفاده از یک پالت رنگ ثابت، تایپوگرافی و طرحبندی باشد.
ایجاد یک سلسلهمراتب بصری واضح و استفاده از نشانههای بصری، مانند برجسته کردن اطلاعات مهم، میتواند به ایجاد یک تجربه خوب کمک کند. از دیگر نکات در زمان طراحی UI عالی باید به این موارد نیز اشاره نمود.
توجه به انگیزهها و اهداف کاربر:
برای جذاب کردن طراحی، در نظر گرفتن انگیزهها و اهداف کاربر بسیار تأثیرگذار است. توجه کنید، آنها در تلاشاند تا در برنامه چهکاری انجام دهند و چگونه طراحی میتواند از اهداف آنها پشتیبانی کند؟ استفاده از برنامه باید آسان باشد و تجربهای یکپارچه و بدون کاهش تمرکز یا موانع غیرضروری ارائه دهد.
ارائه زیبایی دلپذیر:
علاوه بر ملاحظات کاربردی، طراحی باید ازنظر زیبایی نیز دلپذیر باشد. این میتواند شامل استفاده از تصاویر باکیفیت بالا، انیمیشنهای جذاب و محتواهای خوب باشد.
استفاده از نام تجاری ثابت در سراسر برنامه نیز میتواند، به ایجاد یک تجربه منسجم و جذاب کمک کند.
غریزی و قابلدرک:
در نظر گرفتن عنصر انسانی نیز در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی مهم است. طراحی باید غریزی و قابلدرک باشد و پیامهای واضح و مختصری داشته باشد. یافتن و استفاده از دکمهها و سایر عناصر تعاملی باید آسان بوده و بازخورد مفیدی را به کاربر ارائه دهد.
نکته مهم: ایجاد یک تجربه طراحی رابط کاربری اپلیکیشن سازگار و جذاب نیاز به ترکیبی از ملاحظات زیباییشناختی، الزامات عملکردی و درک مخاطبان هدف دارد. با در نظر گرفتن دقیق این عوامل، طراحان میتوانند، تجربه اپلیکیشنی را ایجاد کنند که هم لذتبخش و هم مؤثر است.
5 نکته برای طراحی یک رابط برنامه کاربرپسند:
طراحی یک رابط کاربری کاربرپسند برای موفقیت هر اپلیکیشن موبایل یا اپلیکیشن وب ضروری است. یک رابط برنامه که بهخوبی طراحیشده یک تجربه کاربری یکپارچه و لذتبخش را ارائه میدهد.
با پیروی از این نکات، توسعهدهندگان اپلیکیشن میتوانند رابطهای اپلیکیشن کاربرپسندی ایجاد کنند که باعث تعامل و حفظ کاربر میشود و به موفقیت برنامه آنها کمک میکند.
پس رعایت این نکات را در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی به خاطر بسپارید.
نکته اول: توجه به اصل سادهسازی
این به معنای اجتناب از پیچیدگیهای غیرضروری و تمرکز بر ویژگیها و عملکردهای اصلی است که برای کاربر مهمترین هستند. یک رابط کاربری ساده برای استفاده آسان طراحیشده و بار شناختی کاربر را کاهش میدهد.
نکته دوم: تطبیق با انتظارات و اهداف کاربران
این به معنای طراحی برنامه بهگونهای است که با انتظارات و اهداف کاربران مطابقت داشته باشد. بهعنوانمثال، یک برنامه برای خرید آنلاین باید از عناصر ناوبری آشنا مانند نماد سبد خرید استفاده کند و باید از برچسبها و دکمههای واضح و قابلتشخیص کمک بگیرد.
نکته سوم: استفاده از سلسلهمراتب بصری
این به معنای سازماندهی عناصر رابط برنامه بهگونهای است که توجه کاربر را هدایت کند و به وی کمک کند تا بهسرعت و بهراحتی اطلاعات و ویژگیهای موردنظر خود را پیدا نماید.
سلسلهمراتب بصری را میتوان از طریق استفاده از رنگ، کنتراست، اندازه و موقعیت برای ایجاد تأکید بر عناصر مهم به دست آورد.
نکته چهارم: ارائه بازخورد
با بازخورد به کاربر اطلاع دهید چه زمانی یک عمل موفقیتآمیز بوده یا چه زمانی خطایی رخداده است. بازخورد میتواند از طریق ابزارهای دیداری، شنیداری یا لمسی ارائه شود و در ایجاد حس کنترل و رضایت برای کاربر سودمند باشد.
نکته پنجم: توجه به تست و تکرار
تست و تکرار انجام تحقیقات و آزمایش برای شناسایی زمینههای بهبود و بهینهسازی و سپس استفاده از این بازخورد برای اصلاح و بهبود رابط برنامه است.
با آزمایش و تکرار روی طرح، توسعهدهندگان اپلیکیشن میتوانند، طراحی اپلیکیشن فروشگاهی را به سمت رابطهای کاربرپسندی مایل کنند که متناسب با نیازها و ترجیحات کاربرانشان است.
عناصر کلیدی یک چیدمان و طراحی فروشگاه موفق چیست؟
از طراحی UX/UI موفق که بگذریم برخی از عناصر کلیدی دیگری نیز وجود دارند که در موفقیت طراحی اپلیکیشن فروشگاهی ما نقش مهمی ایفا میکنند.
توجه یا عدم توجه به این نکات میتواند، کسبوکار آنلاین شمارا تا مرز پیروزی یا شکست ببرد. دقت نظر در این مسائل بر نحوه درک مشتریان از برندتان، نحوه گشتوگذار در فروشگاه، مدت اقامت و میزان خرید نیز تأثیرگذار است. در این بخش عناصر کلیدی یک چیدمان و طراحی فروشگاه موفق را و چگونگی پیادهسازی آنها را در فضای فروشگاه آنلاین خود میآموزید.
- نوع چیدمان المانها:
چیدمان المانها فروشگاه از کالاها گرفته تا پروسه خرید و ثبت سفارش باید یک جریان روان و منطقی را از ورودی تاسبدخرید، ایجاد کند.
بسته به دسته محصول، اندازه فروشگاه و رفتار مشتری، انواع مختلفی از چیدمان فروشگاه وجود دارد. شما باید چیدمان فروشگاهی را انتخاب کنید که متناسب با هویت برند شما باشد، استفاده از فضای شمارا به حداکثر برساند و تجربه کاربری مشتری شمارا ارتقا دهد.
توجه به جنبه زیباییشناختی و کاربردی:
توجه به جنبه زیباییشناختی و کاربردی فروشگاه که شامل طرح رنگ، نورپردازی، علائم، گرافیک، نمایشگرها و محیط فروشگاه است، در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی بسیار مهم به نظر میرسد.
چراکه شخصیت برند شمارا منعکس کرده و ارزش پیشنهادی شمارا به اشتراک گذاشته و تأثیر مثبت و بهیادماندنی را در مشتریان ایجاد میکند. شما باید از عناصر طراحی فروشگاهی استفاده کنید که سازگار، جذاب و مرتبط با بازار هدف شما باشد و از چیدمان فروشگاه و استراتژی تجاری شما پشتیبانی کند.
نمایش اصولی کالاها:
نمایش کالا و محصولات به مشتریان باید ویژگیها، مزایا و تنوع محصول شمارا به نمایش بگذارد و مشتریان را بهمرور برای خرید آماده و ترغیب کند. بسته به نوع محصول، فصل و تبلیغ شما، تکنیکهای مختلفی برای نمایش کالا مانند تجارت بصری، تجارت متقابل، داستانسرایی و تجارت انگیزشی وجود دارد.
شما باید از روشهای نمایش کالایی استفاده کنید که جذاب، آموزنده و متقاعدکننده باشد و با چیدمان و طراحی فروشگاه شما همخوانی داشته باشد.
خدمات مشتری:
خدمات مشتری بیشتر همان تعامل آنلاین سازنده بین کارکنان شما و مشتریان است. این خدمات باید به مشتریان کمک، اطلاعات و راهحلهایی ارائه کند و اعتماد و وفاداری آنها را جلب نماید.
بسته به نیازها، انتظارات و نگرش مشتری، مهارتهای مختلفی برای ارتباطگیری با مشتری مانند احوالپرسی، گوش دادن، سؤال کردن، توصیه کردن و بسیاری موارد دیگر وجود دارد. شما باید کارکنان خود را برای ارائه خدماتی دوستانه، مفید و حرفهای به مشتریان آموزش دهید که مکمل چیدمان و طراحی فروشگاه شما باشد.
فضای فروشگاه:
فضای فروشگاه، روحیه و احساسی است که فروشگاه شما در مشتریان ایجاد میکند. توسعهدهنده در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی باید محیطی راحت و لذتبخش برای مشتریان ایجاد کند تا بر احساسات، نگرشها و رفتارهای آنها تأثیر بگذارد
. بسته به تصویر برند، ترجیحات مشتری و موقعیتهای خرید، عوامل مختلفی بر فضای فروشگاه تأثیر میگذارند. شما باید عوامل جو فروشگاه خود را مدیریت کنید که مناسب، دعوتکننده و محرک باشند و چیدمان و طراحی فروشگاه شمارا تقویت کنند.
- عملکرد فروشگاه:
عملکرد فروشگاه، اندازهگیری اثربخشی و کارایی فروشگاه شما است. این باید نشان دهد که فروشگاه چقدر به اهداف شما مانند فروش، سودآوری، رضایت مشتری و وفاداری دستیافته است.
معیارهای مختلفی برای عملکرد فروشگاه مانند فروش در هرروز کاری، نرخ تبدیل، اندازه سبد و نرخ خرید مجدد، بسته به مدل کسبوکار، صنعت و رقابت شما وجود دارد.
شما باید معیارهای عملکرد فروشگاه خود را بررسی و تجزیهوتحلیل کنید که مرتبط، دقیق و قابلاجرا باشد و طرح و نوع طراحی فروشگاه شمارا منعکس کند.
مزایای توجه به چیدمان اصولی در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی:
تغییر چشمانداز مصرفکننده در شکلدهی نوع فعالیت فروشگاههای آنلاین تأثیرگذار است. چراکه هدف اصلی این تغییرات نیز افزایش ارزش و ایجاد تجربیات منحصربهفرد برای مشتری است.
یکی از راههای رسیدن به این هدف، طراحی اپلیکیشن فروشگاهی است که توجه مشتریان را به خود جلب کند. برای طراحی یک برنامه نوآورانه، برندهای موفق بسیار به چیدمان فروشگاه و نوع دستهبندی محصولات تکیه میکنند.
طرحبندی یک استراتژی مهم برای موفقیت در این فروشگاهها است. مدیران برنامهها از چیدمان برای تأثیرگذاری بر رفتار مشتریان استفاده میکنند. در ادامه بیشتر از مزایای توجه به چیدمان در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی میگوییم.
تعیین و تحت تأثیر قرارگیری الگوی خرید مصرفکننده:
اینیک واقعیت ثابتشده است که نحوه طراحی فروشگاه تأثیر زیادی بر رفتار خرید مشتری دارد. هر چه مشتری زمان بیشتری را در فروشگاه بگذراند، احتمال خرید بیشتری وجود دارد.
ازاینرو فروشگاهها از هر فرصتی برای افزایش زمان خرید استفاده میکنند. علاوه بر این، چیدمان مناسب میتواند، یک جریان منطقی از محصولات را برای مشتریان ایجاد کند
. عدم تمرکز برچیدمان فروشگاه میتواند، منجر به آشفتگی و کاهش تمایل مشتریان به خرید شود. بدین ترتیب هدف طراحان ایجاد یک طرح فروشگاهی منجسم است. بهگونهای که به مشتریان اجازه میدهد همه محصولات را دیده و با سرعت بررسی نمایند.
- بهینهسازی فضای موجود:
با توجه به وجود انواع محصولات متنوع بسته به حیطه فعالیت فروشگاه بهینهسازی فضا برای موفقیت هر فروشگاه بسیار مهم است. با طراحی مناسب فروشگاه و چیدمان میتوانند این اطمینان را داشته باشند که فضای بهینه به هر محصول بر اساس پتانسیل فروش آن و تقاضای مشتری اختصاص داده میشود. بدین ترتیب اگر یک دستهبندی خاص فاقد فروش است، باید کالاها را مجدداً برای دستیابی به اهداف فروش مرتب کنید.
ایجاد فضای فروشگاهی مثبت:
هر فروشگاه آنلاینی تمایل دارد تا مشتریان در حین خرید احساس راحتی و آسودگی کنند تا احساسات مثبت خود را به دیگر خریداران نیز منعکس کنند. چیدمان فروشگاه میتواند، بهطور مستقیم بر احساسات ناشی از یک تجربه خرید تأثیر بگذارد.
بدین ترتیب طراحی اپلیکیشن فروشگاهی با فضای داخلی عالی میتواند، تجربه خرید مشتریان را بهینه سازد و یک چیدمان متعادل که در آن کالاها بهوضوح قابلمشاهده هستند، قادر بوده سردرگمی خریداران را از بین برده و آنها را به ماندن ترغیب کند.
هزینه ایجاد طراحی اپلیکیشن فروشگاهی چقدر است؟
هزینه توسعه، طراحی و تولید یک برنامه سفارشی فروشگاه آنلاین ممکن است، بسته به عوامل زیادی ازجمله تعداد ویژگیها، پیچیدگی برنامه و طراحی، تعداد ادغامهای شخص ثالث (سهگانه)، ترکیب تیم انتخابی و مهلتهای زمانی متفاوت باشد.
بدین ترتیب تخمین میزنیم که بسته به پیچیدگی و نیازهای کسبوکار شما، هزینه نهایی بسیار متغیر است.
طراحی اپلیکیشن فروشگاهی بهعنوان منبع درآمد بیشتر:
یکی از مهمترین آرمانها و آرزوهایی که تمامی افراد همیشه به دنبال یادگیری در مورد آن هستند، کسب درآمد بیشتر است
. چراکه کسب درآمد قابلتوجه یکی از راههای اصلی ارتقا سطح کیفی زندگی میباشد. ولی باید دانست، یکی از راههای کسب درآمد عالی که افراد کمی در مورد آن میاندیشد، طراحی اپلیکیشن فروشگاهی است.
یادگیری نحوه کسب درآمد در برنامهها آنقدرها هم که اغلب تصور میشود، سخت نیست. این مقاله اطلاعاتی در مورد تمام راههایی که میتوانید از برنامهها کسب درآمد کنید، ارائه میدهد.
چقدر میتوان با طراحی اپلیکیشن فروشگاهی درآمد کسب کرد؟
یکی از اشتباهاتی که بسیاری از افراد علاقهمند به طراحی اپلیکیشن فروشگاهی مرتکب میشوند، این است که نمیخواهند قبول کنند، درآمدزایی از اپلیکیشن یک فرآیند طولانی است و اغلب در نیمهراه ناامید و خسته شده و تلاش و کوشش را رها میکنند.
اگر اینطور است، پس چرا تمام اپلیکیشنهای قوی پس از سالها همچنان پویا و درآمدزا هستند؟ تحقیقات انجامشده نشان داده که تمام برنامههای موجود در 200 دسته برتر در فروشگاه App روزانه حدود 82500 دلار درآمد دارند. اگر این دلیل نمیشود که شما میتوانید از اپلیکیشنها پول دربیاورید، چه چیز دیگری وجود دارد؟
اطلاعات مفید برای کسب درآمد از اپلیکیشن ها:
برای کسب درآمد با اپلیکیشن ها میتوانید از استراتژیها و روشهای زیادی استفاده کنید. بسیاری از مردم فکر میکنند تنها زمانی با اپلیکیشنهای موبایل درآمد کسب میکنند که برای دانلود برنامه پول درخواست نمایند یا برنامه دسترسی کاملاً پولی داشته باشد.
این حالی است که حتی با طراحی اپلیکیشن فروشگاهی رایگان نیز میتوانید، درآمد کسب کنید. اگر به این فکر میکنید که چگونه یک برنامه رایگان بسازید و درآمد کسب کنید.
بدانید که کسب درآمد از یک برنامه کار سختی نیست و درآمد برنامه شما تا زمانی که برای مخاطب هدف مفید است، میتواند عالی باشد. برخی از عوامل که بر نحوه درآمدزایی اپلیکیشن شما تأثیر میگذارد، عبارتاند از:
هدف از ایجاد اپلیکیشن:
تنها زمانی میتوانید درآمد کسب کنید که افراد از برنامههای شما استفاده کنند. برای کسب درآمد با اپلیکیشنهای موبایل، برنامه شما باید مفید باشد و ارزش وقت گذاشتن برای مخاطبان هدف شمارا داشته و نیازهای خاص آنها را برطرف نماید. درآمد برنامه شما تنها زمانی به اوج میرسد که کاربران از استفاده برنامهتان تا آنجا که میشود، لذت ببرند.
بدین ترتیب هرچه اپلیکیشن شما مفیدتر باشد، بدون توجه به موقعیت مکانی، کسب درآمد از آن آسانتر است. پس وقتی هدف ایجاد برنامه را فهمیدید، سپس میتوانید، تصمیم بگیرید که چگونه به کمک آن با بهترین روش متناسب باهدف برنامه کسب درآمد کنید.
- جمعیتشناسی مخاطبان هدف شما:
بسیاری از دارندگان برنامههای تلفن بدون در نظر گرفتن اینکه برنامه را برای چه کسی میسازند، آن را ایجاد و توسعه میدهند. اگر نمیدانید چه کسانی از برنامه شما استفاده میکند، چگونه از برنامه درآمد کسب خواهید کرد؟ مخاطبان هدف شما بیشترین تأثیر را بر میزان درآمدی شما خواهند داشت. انجام یک نظرسنجی برای درک مخاطبان هدف و کشف آنچه بدان نیاز دارند، به هر برنامهای کمک میکند تا به اوج خود برسد و درآمدزایی خود را افزایش دهد. هرچه افراد بیشتری از اپلیکیشن استفاده کنند، چه رایگان و چه پولی، درآمد بیشتری از آن به دست میآید.
- تحلیل بازار رقابتی:
مهم نیست که سرویسهایی که یک برنامه ارائه میکند، چه جایگاهی دارند و آیا آن جایگاه اشباعشده یا نه، قبول کنید در هر عرصهای همیشه رقابت وجود دارد. برای اجرای موفقیتآمیز و کسب درآمد کافی بهتر است، نقاط قوت و ضعف برنامههای رقیب را در بازار تجزیهوتحلیل کنید.
بهاینترتیب، صاحب اپلیکیشن موبایل میتواند با رسیدگی به مشکلات مخاطب هدف، اهرم قدرتمندی را به دست آورد. برای آنکه از طراحی اپلیکیشن فروشگاهی درآمد داشته و آن را با موفقیت انجام دهید، نباید از این تحلیل غافل شوید.
فناوری مورداستفاده در برنامه:
ایجاد اپلیکیشنهای موبایل و نگهداری از آنها فرآیندی طولانی است. بهروزرسانیها، آزمایشها، بازسازیها و بسیاری مراحل دیگر در این میان وجود دارند.
بدین ترتیب برای کسب درآمد بیشتر از یک برنامه، بهتر است، تمام فناوریها و فرآیندهای موردنیاز برای حفظ و ادامه برنامه را از همان ابتدا در نظر داشته باشید.
همیشه نیاز به توسعه و بررسی مجدد روند برنامه وجود دارد؛ بنابراین، زمانی که به فکر کسب درآمد از یک اپلیکیشن یا افزایش درآمد هستید، بهتر است این فاکتور را نیز در زمان طراحی اپلیکیشن فروشگاهی نظر بگیرید.
چه مؤلفههایی یک برنامه رایگان را با یک برنامه پولی متفاوت میکند؟
طراحی اپلیکیشن فروشگاهی شامل دودسته اصلی برنامههای رایگان و برنامههای پولی بوده که در هر فروشگاه اپلیکیشن موبایل و دسکتاپ وجود دارند.
همانطور که از نام آنها پیداست، برنامههای رایگان برنامههایی هستند که مشتری یا کاربر میتواند، بدون هیچ هزینهای آنها را دانلود و نصب کند.
به عبارت ساده، هیچ درگاه دانلود یا مانعی برای کاربر در کنار برنامههای رایگان وجود ندارد. ولی برنامههای پولی متفاوت عمل میکنند.
مالک برنامه کنترل کامل مجوز را در اختیار دارد، بنابراین کاربر یا مشتری باید برای خرید مجوز، دانلود و نصب برنامه، از طریق یک پلتفرم پردازشگر اقدام نماید. از دیگر تفاوتها میتوان به این موارد اشاره نمود:
کسب درآمد تضمینی:
پس از بارگیری، کسب درآمد تضمینی با برنامههای پولی حتمی است که این امر برای برنامههای رایگان نیاز به زمان دارد. ولی این سؤال نیز مطرح میشود که این برنامهها در هر بار دانلود چقدر درآمد دارند.
تعداد تولید و ساخت:
برنامههای رایگان و پولی همیشه در بسیاری از فروشگاههای بررسی برنامه ازنظر تعداد تولید نیز باهم مقایسه شدهاند.
یکی از موارد مهمی که باید به آن توجه کرد این است که برنامههای رایگان همیشه ازنظر تعداد از برنامههای پولی بیشتر بوده، زیرا توسعه آنها هزینه کمتر و آسانتری داشته و به پیچیدگی برنامههای پولی نیستند.
حجم دانلودها:
تعداد دانلودهای برنامههای رایگان در مقایسه با برنامههای پولی نیز بیشتر است و دلیل این امر کاملاً واضح میباشد
. درعینحال، بهطور شگفتانگیزی حتی، اپلیکیشنهای رایگان درآمد و سود بیشتری را در مقایسه با اپلیکیشنهای پولی در هر فروشگاه اپلیکیشن به ارمغان میآورند.
بر اساس تحقیقات از سال 2011 تا 2017، تعداد برنامههای رایگان دانلود شده در مقایسه با برنامههای پولی که فقط اندکی افزایشیافتهاند، حجم بالا و مقداری نزدیک به صدها میلیارد دارند. بر اساس گوگل پلی، 98 درصد از درآمد جهانی از برنامههای رایگان به دست میآید. این میتواند، نشانهای برای در نظر گرفتن نحوه کسب درآمد از برنامههای تلفن همراه باشد.
چگونه از اپلیکیشن ها کسب درآمد کنیم؟
همانطور که قبلاً ذکر شد، برنامههای پولی، گزینه محدودی برای کسب درآمد دارند. وقتی صحبت از برنامههای پولی به میان میآید، فقط چندراه برای کسب درآمد از برنامهها وجود دارد،
ازجمله پرداخت هزینه برای دانلود و سپس پرداخت اشتراک ماهانه یا سالانه برای ادامه استفاده از برنامه. ولی وقتی صحبت از برنامههای رایگان به میان میآید، گزینههای زیادی برای کسب درآمد با این اپلیکیشنهای موبایل وجود دارد.
با توجه به سهولت دانلود و تعداد کاربران بیشتر، درآمد پس از طراحی اپلیکیشن فروشگاهی رایگان بیشتر است
. برخی از روشهای کسب درآمد از برنامههای تلفن همراه عبارتاند از تبلیغات درون برنامهای، خریدهای درونبرنامه، اشتراکهای پولی (آبونمان)، حمایت مالی (اسپانسرینگ) و لینکهای وابسته است. در ادامه بیشتر در مورد هریک صحبت خواهیم کرد.
تبلیغات درون برنامهای:
تبلیغات درون برنامهای یکی از روشهای بسیار رایج برای کسب درآمد از اپلیکیشنها است. بسیاری از صاحبان اپلیکیشنهای رایگان موبایل، به دلیل زودبازده بودن، اغلب این گزینه را انتخاب میکنند.
استفاده از این روش کسب درآمد از یک اپلیکیشن بسیار آسان است.
تنها کاری که مالک برنامه باید انجام دهد این است که یک برنامه را توسعه داده و منتشر کند و تصمیم بگیرد با انتخاب چه نوع تبلیغاتی درآمد کسب کند. اینیک راه بینقص برای کسب درآمد از برنامههای تلفن همراه است، زیرا مالک برنامه بر اساس تعداد بازدیدها، هدایت تبلیغات، تعداد کلیکها بر روی تبلیغات و نوع تبلیغات، دستمزد دریافت میکند.
بااینحال بهعنوان یک مالک برنامه، باید در نظر داشته باشید که مخاطبان شما تمایل به دیدن چه نوع تبلیغاتی دارند. برخی از راههایی که میتوان از این تبلیغات درون برنامهای استفاده کرد عبارتاند از: تبلیغات بنری، تبلیغات بومی و تبلیغات بینابینی.
خریدهای درون برنامهای:
یکی دیگر از روشهای استاندارد کسب درآمد از برنامه، اعمال خریدهای درون برنامهای است. خرید درون برنامهای، همانطور که از نام آن پیداست، گزینهای برای خرید کالاها و خدمات از برنامه در دستگاه تلفن همراه میباشد.
دارندگان برنامههای موبایل، اپلیکیشن خود را بهعنوان نسخه رایگان در فروشگاهها با خریدهای درون برنامهای به مخاطبان خود ارائه میدهند.
سپس برای دسترسی به ویژگیهای بیشتر نسخه بدون آگهی یا حتی نسخه پولی را ارائه مینمایند. بهاینترتیب کاربر میتواند از نسخه رایگان اپلیکیشن استفاده کند و در صورت تمایل به بهبود تجربه کاربری میتواند، هزینه ارتقا یا دسترسی به یک ویژگی در اپلیکیشن را بپردازد.
خرید درون برنامهای هر هزینه یا مبلغی است که برای هر چیزی در برنامه پس از دانلود اولیه پرداخت میشود. بیش از 50٪ از محبوبترین برنامهها در فروشگاههای آپ دارای خریدهای درون برنامهای هستند. این ویژگی بهعنوان ویژگی «دسترسی پولی به محتوا» شناخته میشود.
- اشتراکهای پولی (آبونمان):
زمانی که تصمیم میگیرید، بعد از طراحی اپلیکیشن فروشگاهی درآمدزایی داشته باشید، استفاده از اشتراک یک مدل مناسب است.
اشتراک برای هر نوع برنامهای مناسب بوده، زیرا به کاربران اجازه میدهد تا زمانی که به یک سرویس نیاز دارند، هزینه پرداخت کنند.
مدل اشتراک درواقع نرمافزار یا برنامه تلفن همراه را بهعنوان یک سرویس ارائه میدهد و کاربران هزینهی هفتگی، ماهانه یا سالانه برای دسترسی به این سرویس میپردازند.
یوتیوب، اپل موزیک، نتفلیکس، اسپاتیفای و بسیاری از برنامههای معروف دیگر این ویژگی رادارند. بااینحال، تنها 5 درصد از توسعهدهندگان برنامه از اشتراک برای کسب درآمد استفاده میکنند.
برنامههای وابسته:
یکی دیگر از پاسخها به نحوه کسب درآمد از برنامههای تلفن همراه استفاده از روش برنامههای بازاریابی وابسته است.
در برنامههای وابسته شرکای میتوانند، در برنامه ثبتنام کنند و توافق کنند که پس از دستیابی به یک هدف خاص در یک دوره تعیینشده، بهصورت کمیسیونی اجرت دریافت نمایند.
بهعنوان مالک برنامه مشوقهایی را به شرکای خود ارائه میدهید. سپس شریک باید تمام کارهای اساسی برای تبلیغ، بازاریابی و نشان دادن برنامه شما به کاربران بالقوه را از طریق هر روش ترجیحی انجام دهد. برنامههای وابسته بدون ریسک هستند، زیرا تا زمانی که شریک به تعهد خود عمل نکند، مجبور به پرداخت پولی نیستید.
فروش کالا:
فروش کالا یکی از روشهای کسبوکار است که در حال حاضر بسیاری از افراد به دنبال آن هستند. بهعنوان صاحب اپلیکیشن، میتوانید از وجود انواع کالاها استفاده کنند.
مهم نیست که اپلیکیشن شما در چه جایگاهی قرار دارد، فقط باید بدانید از طریق چه کالاهایی درآمد کسب کنید. برخلاف نسخه خریدهای درونبرنامهای که خدمات مجازی میفروشید، فروش کالا به معنای فروش محصولات فیزیکی است.
ازآنجاییکه فروش کالا کاملاً به نوع اپلیکیشن بستگی دارد، باید از یک رابط کاربری قابلاعتماد در زمان طراحی اپلیکیشن فروشگاهی استفاده کنید.
حمایت مالی (اسپانسرینگ):
حمایت مالی یک استراتژی مؤثر است که میتواند، بهعنوان راهی برای کسب درآمد از برنامهها استفاده شود. بااینحال، بسیار غیرمعمول به نظر میرسد، اگرچه یک استراتژی جالب است.
بهعنوان یک ناشر اپلیکیشن، میتوانید در همان جایگاه به یک حامی دست پیدا کنید. بهسادگی، میتوانید یک برنامه بسازید و دست در دست شرکت دیگری برای ساخت و راهاندازی آن برنامه تلاش کنید.
برای کسب درآمد موفقیتآمیز با استفاده از این روش، برنامه موردنظر باید در جایگاهی قرار داشته باشد که حامیان مالی خوبی جذب نماید.
بدین ترتیب باید فهرستی از تمامی شرکتها و سازمانهایی که میتوانند، از برنامه بهرهمند شوند، تهیه نمایید. یک شرکت یا سازمان تنها زمانی میتواند از یک برنامه حمایت مالی نماید که برای آن مفید باشد. میتوانید برای کسب رضایت این شرکتها فضایی برای تبلیغات یا گنجاندن حضور برند در رابط برنامه بدون ایجاد اختلال در تجربه کاربری و ایجاد ویژگیهای انحصاری را در نظر بگیرید.
نتیجهگیری:
طراحی اپلیکیشن فروشگاهی یکی از منابع درآمدی برتر در سطح جهانی است. چراکه داشتن یک برنامه فرصتهای زیادی را برای کسب درآمد ایجاد میکند که قابلتأمل هستند.